Selecteer een pagina

27e Bergeijk & Postel

Vandaag zijn de Traxioten gestart in Herberg in het wilde zwijn.

Deze herberg ligt in een prachtige omgeving en is het centrum van de vele wandel-, fiets-, mountainbike- en ruiterroutes die zich bevinden op de grens van Noord-Brabant en de Belgische provincie Antwerpen. Vanaf vandaag is er aan de vele route ook een Traxioten-route toegevoegd.

De Traxioten hebben langs een grenspaal met kogelgaten uit de tweede wereldoorlog eerst enkele honderdtal meters gewandeld over het Nederlandse grondgebied richting het dorp Reusel. Waarna zij via een oud smokkel pad hun weg vervolgde richting de abdij van Postel te België.

De Abdij van Postel is een norbertijnenabdij in het dorp Postel in de Belgische gemeente Mol. Tijdens ons bezoek woonden er nog 19 broeders en paters in de abdij. Daarnaast verblijven er nog 6 religieuzen van de Postelse gemeenschap buiten de abdij. De abdij van Postel wordt op dagelijks door pelgrims en dagjesmensen bezocht. In de abdij worden rondleidingen georganiseerd. Bovendien zijn er wandelingen uitgezet. Deze abdij heeft een eigen kaasproductie (1947). Sinds 1994 is er een nieuwe kruidentuin, waar onder meer kruiden voor de ginseng-productie wordt gekweekt. Ook worden verschillende abdijproducten verkocht zoals abdijbrood, Abdijkaas en hesp (ham). Het Postel abdijbier wordt gebrouwen door Alken-Maes.

Na een uitgebreid bezoek aan de abdij en het gezellige terras hebben de Traxioten en hun aanhangers hun route via de aanpalende bossen over Belgisch en Nederlands grondgebied een heerlijke terugtocht gehad richting Herberg in het wilde zwijn.

Bij terugkomst hebben we gezamenlijk nog heerlijk nagenoten van de avondzon en het heerlijke eten. Na op het laatste ogenblik een taxiwissel te voorkomen, een van de Traxioten zat in de verkeerde Valys taxi, is iedereen naar het correcte huis teruggekeerd.

Kort na deze Traxiotendag is Traxioot Jaap onverwachts overleden. Jaap zullen we blijvend herinneren als een positieve Traxioot die vele mooie en bijzondere momenten heeft toegevoegd aan ieders geheugen.

Foto_PaginaFilm_paginaVerslagMenu_PageNaar boven