Selecteer een pagina

14e, Bladel

Traxiotenrit Bladel, najaar 2009.

Na afloop van de laatste Traxiotendag in Leersum heb ik besloten de aankomende Traxiotendag te organiseren. Ik woon zelf in Bladel, en het leek mij geweldig om met z’n allen de bossen van Bladel te verkennen. Ik ben eigenlijk gelijk op zoek gegaan naar locaties welke we al vertrek/eindpunt konden gebruiken, ook moet er een locatie gezocht worden waar we de lunch konden nuttigen.

pag_02_22_01Al eerste punt heb ik de Tipmast aangedaan. Els de eigenaresse vond het prima dat we daar onze tocht zouden starten en afsluiten, ze bood ons zelfs de grote zaal aan. Ook dacht ze gelijk enthousiast meer en ze wist wel een “mooie” route, er liep een nieuw vlak fietspad door de bossen die moesten we maar volgen. Heb haar maar gauw uitgelegd dat dit juist niet de bedoeling is en dat ik meer de mountainbike route in gedachten had, vertelde ik haar. – Moet nog lachen om haar verbaasde gezicht.

Heb haar dan ook maar het adres gegeven van de Traxioten pagina op het internet, ik zei dan kan je zien wat ik bedoel.

Maar al met al was het begin gemaakt met de 14e Traxiotendag. Ben daarna doorgereden naar de Brandtoren, het leek mij erg leuk om daar de lunch te gebruiken. Het is een mooie locatie in het bos. Ze zeggen dan wel dat Brabant een gastvrije provincie is, maar ik kan dat dus beamen, ook hier waren we welkom, maakte niet uit hoe vies de rolstoelen waren, honden ook geen bezwaar, en er was zelfs ook een invalide toilet aanwezig. Jeetje, wat was ik opgelucht!.

Per slot van rekening praat je over een herfsttocht, en je moet met alles rekening houden en dan vind ik het als organisatie wel zo prettig dat ik twee droge rolstoelvriendelijke locaties heb kunnen scoren voor het geval dat,……

pag_02_22_02

Er ging een brief de deur uit naar de afd. Wmo gemeente Bladel, waarin ik hen heb uitgenodigd om te ervaren wat de mogelijkheden van de Trax zijn, helaas kreeg ik al vrij snel een telefoontje dat ze niet op de uitnodiging in konden gaan, omdat ze verhinderd waren. Vond dit erg jammer!.

Ook had Michèle een afspraak weten te maken met een journalist van de “Kempenaer”. Het is een leuk interview geworden met Linda “Mous” en Michèle de Vries.

Maar wat hebben we een lol gehad om de foto, ik in de Trax van Michèle en Michèle in mijn leen scoot er achter. Het interview is in de krant van 30 september geplaatst, en is terug te vinden onder Mediatheek op deze site.

 

Inmiddels had ik regelmatig contact met Michèle, toen Gert en ik de dag/route globaal in kaart hadden, hebben we besloten gezamenlijk de ‘wandeling’ te rijden. Niet wetende dat dit voor mij de eerste maar tevens ook de laatste keer was. Helaas mijn Trax ging kapot, en er moest een nieuwe komen. Moet je voorstellen, je organiseert een rit, en je zit zelf zonder Trax, VRESELIJK!!!…..na heel wat heen en weer bellen met Permobil en de gemeente werd mij medegedeeld dat het toch echt wel vier maanden zou duren, het was per slot van rekening hier en in Zweden vakantietijd!

Wel kreeg ik van Welzorg een scootmobile in bruikleen op dat moment merk je pas hoeveel de Trax je leven veraangenaamd. Hoe makkelijk je onmogelijkheden mogelijk worden gemaakt door de mogelijkheden van je stoel. Want door het wegvallen van mijn Trax kon ik het bos niet meer in, maar Michèle heeft toen aangeboden de route nog een aantal keren te rijden. Zodat de dag niet in gevaar kwam. 2 oktober een dag voor de “tocht der tochten”, werd mijn nieuwe X850 afgeleverd. Wat was ik blij ik kon mijn tocht ook rijden, en dan ook nog in mijn eigen Trax. Ik had mijn vrijheid weer terug !!.

3 oktober.

Na een voor mij onrustige nacht brak de dag aan, vond het toch wel spannend hoopte zo dat het weer geen spelbreker zou zijn. Maar alles verliep die dag geweldig, de opkomst was groot, Kevin (medewerker Permobil) was die dag ook aanwezig, hij had nieuwe software bij zich die de acceleratie van de X850 vergroot, dus iedereen die een X850 reed heeft van deze mogelijkheid dankbaar gebruik gemaakt. En ondertussen werd er koffie en thee geschonken en heel wat bijgepraat. Om kwart voor elf begonnen we met de tocht, we zijn via het Kroonven door de bossen naar Reusel gegaan, het was een mooie herfsttocht.

Toen we in Reusel aan kwamen, hebben we buiten op het terras kunnen lunchen, we hadden uitzicht op de survival baan, helaas werd deze niet gebruikt op het moment dat wij daar zaten. Na de lunch vertrokken we via de bossen richting visvijver, het begon wat te waaien en zachtjes te regenen, maar al met al paste dat prima bij de herfsttocht.

Om half vier kwamen we aan bij de Tipmast, we hebben daar heerlijk gegeten we hadden de keuze uit een vis of kip salade met friet. We zaten met zijn allen in de gezellige feestzaal, na te praten over de tocht en over van alles en nog wat.

Al met al kan ik heel tevreden terug kijken op een geslaagde dag, heb er zelf erg van genoten, mede omdat ik weer de trotse bezitter van een Permobil X850 ben! Doe nu vier jaar mee met de tochten, hoop er nog veel mee te maken en wil er in de toekomst gerust nog een keer een tocht organiseren! Voor mij is het een geslaagde dag geweest, en daar wil ik iedereen voor bedanken! Maar zeg nou zelf bij elkaar zijn we toch wel een hele gezellige groep mensen!

pag_02_22_03

Ik wens Hein veel succes met het organiseren van de komende Traxiotendag in St Maartensvoeren.

Bij deze geef ik het stokje door.

Houdoe, en tot de volgende Traxiotendag

Organisatie: Linda ‘Mouse’ Mons & Michèle de Vries

Foto_PaginaFilm_paginaVerslagMenu_PageNaar boven