Selecteer een pagina

20e, Vlaardingen

Elektrisch schapen drijven…..

De eerste elektrische schaapsherderin van Nederland was de organisator van de 20e Traxiotenrit. Zij nodigde alle Traxioten van harte uit om de reis naar Vlaardingen te maken.

Vanuit alle windstreken uit Nederland kwamen de Traxioten en begeleiders naar de horeca gelegenheid Krabbeplas, gelegen aan de gelijknamige surfplas. Na een hartelijke ontvangst met koffie/thee en een lekker stukje vlaai ging het gezelschap naar het natuurgebied Broekpolder aan de overzijde van de A20.Vlaardingen_2012 (197)

Via het Surfpad bereikte de groep Traxioten, begeleiders en honden het Broekpolder. De lokale gemeente had zojuist een schelpenpad aangelegd. Zo’n schelpenpad is als het nog niet is uitgehard niet geschikt voor rolstoelers, gelukkig beschikken de Traxioten over krachtige machines en voelde het nog zachte schelpenpad aan als asfalt. Na wat slingeringen door de bossen kwam het gezelschap uit bij het Bommeer, waar lekker in het zonnetje genoten kon worden van de prachtige vergezichten over het water.

Vlaardingen_2012 (105)Via een smal wandelpad, tussen het riet door, gingen de Traxioten van het Bommeer richting het Vlaardingervaart. Omdat niet iedereen zijn zwemdiploma bij had gingen we net voor de Vlaardingervaart rechts af, langs de golfbaan. Ter hoogte van de golfbaan werden we begroet door tientallen schapen en de schaapsherder Thomas. Deze herder en zijn kudde namen ons mee naar een centrale plek in de Broekpolder om van een heerlijke lunch te genieten. De lunch was uitstekend verzorgt en kreeg zelfs de luidruchtigste Traxioten stil.

Na de lunch nam de herder en zijn kudde de Traxioten verder mee de Broekpolder in, naar een mooi grasveld. Hier konden de Traxioten laten zien dat zij als het ware op elektrische honden rijden, de Traxioten gingen namelijk de schaapskudde bijeendrijven. Dat bleek voor menig Traxioot geen gemakkelijke klus. Na wat aanwijzingen van Cora Vermaas, de eerste elektrische schapendrijver van Nederland, kregen de Traxioten het onder de knie en kon men elke schaap in de kudde houden.Vlaardingen_2012 (5)

Na dit leuke onderdeel gingen de Traxioten verder op pad door het mooie natuurgebied Broekpolder om de dag af te sluiten bij het startpunt met een prachtig uitzicht over de surfplas.

Alle Traxioten bedankt.

Vlaardingen_2012 (58)

Organisatie: Cora Vermaas

Foto_PaginaFilm_paginaVerslagMenu_PageNaar boven