Selecteer een pagina

16e, Schijndel

16de Traxdag 25 september 2010, Wijboschbroek te Schijndel

Het laatste weekend van september was aangebroken, dus was het tijd voor de 16de Traxdag op 25 september. Iedereen was op tijd gearriveerd bij de Schaapkooi in Schijndel. Maar liefst 18 Traxioten hadden zich aangemeld voor deze dag. Richard Verhees was namens Permobil ook weer aanwezig voor de nodige support.

In totaal waren we met ongeveer 40 personen, om er een gezellige Traxdag van te maken. Helaas waren er toch enkele die zich af hebben gemeld, maar die zien we graag weer bij de volgende Traxdag. Gelukkig zat het weer deze keer mee, wel was de route wat aangepast omdat het de weken ervoor flink geregend had.

pag_02_26_01

Na een kop koffie of thee en een lekkere plak cake, was het tijd om de eerste wandeling te gaan maken. Het eerste deel van de wandeling stond in het teken van de schapen.

Met een herder en zijn hond trokken we de mooie omgeving in van het Wijboschbroek, en al snel kwamen we de eerste schapen tegen.

Het was een grote kudde die naar een ander weiland mocht. Een mooie ervaring voor ons, om eens te zien hoe dat in zijn werking gaat. De herder trok met zijn hond het weiland in, om zo de schapen bij elkaar te drijven. Na enkele aanwijzingen voor hond, vormde de schapen al snel een mooie groep. Deze groep werd naar de uitgang van het weiland gedreven. Maar bij de uitgang stonden alle Traxioten en begeleiders netjes op de herder en hond te wachten. Al snel mengde de schapen zich tussen alle Traxioten. Dit gaf een erg mooi gezicht!

Eenmaal alle schapen bij elkaar, kon de route zich vervolgen naar een verderop gelegen weiland. De kudde schapen voorop en de Traxioten mochten volgen. Aangekomen bij het juiste weiland, mochten de schapen zich verwennen met een veld vol vers gras.

De hond hield de schapen in de gaten en ondertussen vertelde de herder over het omgaan met een grote kudde schapen en het trainen van zijn hond. De Traxioten luisterden aandachtig en genoten van de zon.

pag_02_26_02Na een goed en duidelijk verhaal van de herder, werd de kudde schapen weer bij elkaar gedreven. De route leidde ons door het mooie Wijboschbroek, waarna we al snel richting de Schaapskooi wandelden voor de lunch.

De lunch stond netjes klaar en iedereen kon lekker buiten smullen in de zon. Ondertussen was er ook genoeg tijd voor iedereen om de mooie Schaapskooi eens goed te bekijken.  Om half 2 was het weer tijd om het tweede deel van de Traxdag te gaan wandelen.

Dit deel was op eigen gelegenheid door een ander stuk van Wijboschbroek.

Via de brede zandpaden, trokken we steeds meer het dichtere bos in met de mooie beboste paadjes. De nieuwe Traxioten konden nu kennis maken met een ruiger onderdeel van de Traxdag. Zij genoten ook volop van de vrijheid die je met een Trax hebt. De honden waren ook weer met een mooi aantal vertegenwoordigd. Ze hadden veel plezier met elkaar en namen af en toe een frisse duik in een van de sloten die we gedurende de route tegenkwamen!

Via een mooi smal paadje langs een brede sloot, leidde de route ons weer richting de Schaapskooi. Daar sloten we deze gezellige Traxdag weer met z`n allen af, onder het genot van een kop soep en een lekker ragoutpasteitje.

Graag wil ik iedereen bedanken, maar vooral Richard van Permobil voor de aanwezigheid en sponsoring van de Traxdag. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag, met vele Traxioten en zonnig weer in de mooie omgeving van Schijndel. We hopen jullie de volgende Traxdag weer te ontmoeten.

pag_02_26_03

 

Tot in Amsterdam!

Organisatie: Joep van Lankveld

Foto_PaginaFilm_paginaVerslagMenu_PageNaar boven