Selecteer een pagina

19e, Kaatsheuvel

Elektrische ‘zandhazen’in de Loonse en Drunense Duinen, Kaatsheuvel 29 mei 2012.

Het had wat voeten in aarde en er was wat overredingskracht voor nodig, maar uiteindelijk hadden we Leo zover dat hij een rit ging organiseren op zijn eigen terrein, de Loonse en Drunense duinen.

pag_02_29_01Zaterdagochtend 12 mei 2012 was het zover. Ongeveer 5 weken voor de rit werd er bijna letterlijk roet in het eten gegooid door het afbranden van het restaurant dat als beginpunt zou dienen.

Het gevolg was dat er snel een ander startpunt gezocht moest worden en ook de route moest worden omgegooid. Uiteindelijk is het toch allemaal goed gekomen.

Er werd gestart bij camping brasserie Het Genieten. Onder het genot van koffie/thee en een stukje appeltaart leek het weer het af te laten weten, maar toen het droog werd hebben we verder niet te klagen gehad. Het was uitstekend wandelweer.

Het eerste gedeelte liep via een klein stukje mountainbike route naar de Kaatsheuvelse IJsbaan waar de honden, die ook altijd van de partij zijn, zich konden uitleven in het water. Zoals we gewend zijn hadden de flinke plassen die we tegen kwamen tot gevolg dat er enkele rolstoelen een waterdoop moesten ondergaan wat voor de nodige hilariteit zorgde. Vervolgens kwamen we via een stukje fietspad in het mulle zand terecht van de Roestelberg. We hebben enkele leden moeten bevrijden uit deze ‘Kaatsheuvelse’ woestijn waarna we uiteindelijk allemaal boven op de Roestelberg uitgekomen zijn waar we onze gebruikelijke groepsfoto hebben gemaakt. Vervolgens zag het er erg spectaculair uit om een stoet van 15 elektrische rolstoelen van deze zandberg naar beneden te zien rijden.

pag_02_29_02

Na de , volgens vele, uitstekende Brabantse koffietafel bij restaurant de Roestelberg, volgde het tweede gedeelte van de rit. Die voerde ons via bossen , weilanden en paden met de nodige konijnenholen, weer terug naar ons beginpunt. Wegens tijdgebrek moest de route een beetje worden ingekort, maar we hebben toch kunnen laten zien hoe mooi de omgeving is rond de Loonse en Drunense duinen en hoe bereikbaar die omgeving is voor een Trax/X850. Na het nuttigen van een frietje met of zonder mayonaise werd er langzaam weer afscheid genomen in de wetenschap dat de volgende 3 ritten die nu zullen volgen al weer vast liggen. Daaruit blijkt wel hoe zo’n rit gewaardeerd wordt door de leden van de Traxiotenclub.

We zien jullie snel weer bij de volgende Traxdag.

 

Groetjes,

 pag_02_29_03

 

Organisatie: Leo, Ine & Mark van Gelder

Foto_PaginaFilm_paginaVerslagMenu_PageNaar boven