Selecteer een pagina

22e, Nijverdal

Tussen de buien door.

Nijverdal (57)Het was even spannend. De dag voor de aanvang van de Traxiotendag kwam het hemelwater met bakken uit de lucht. Toch weerhield dit niet enkele Traxioten van het eerste uur om op deze regenachtige dag af te reizen naar diverse locaties in de omgeving waar men naar goed oosters gebruik de nacht kon doorbrengen. In de avond belde enkele Traxioten om te informeren of het allemaal wel doorging. Onder het motto: “hoe meer modder hoe beter” kregen de bellers de garantie dat het allemaal doorging en je deze gezellige dag niet moest missen.

Op zaterdagochtend om 07:00 uur kwam er slechts één verlate afmelding, dus stond er rond 10:00 uur een mooie club Traxioten op de start locatie. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind waardoor er bijna geen druppels meer naar beneden vielen, soms een enkele spetter, net voldoende voor een enkeling om voor de zekerheid de regencape aan te houden. Na het ontvangst met koffie en gebak vertrok de groep Traxioten en aanhang, de wandelaars, om een begin te maken aan de wandeling.

Het was een afwisselende wandeling door bossen en open landschap. Het was voor een ieder genieten. De route was zowel voor de durfal als voor de wat rustige gebruiker prima te doen. Rond de middag was een open picknick gepland. Door de zware regenval in de dagen voor de Traxiotendag en het zware landbouwverkeer was de route naar de lunchplek niet bereikbaar. Er zat zelfs een landbouwvoertuig volledig vast in de modder! De vrijdag voor de Traxiotendag was er nog in allerijl een alternatief gezocht en gevonden in een boerenschuur langs de route. Ook de cateraar kon hier met zijn spullen goed terecht. De uitgebreide en warme lunch was overheerlijk en alle deelnemers genoten toen zij hun 2e, 3e of 4e bordje opschepte. Dit alles onder de toeziende ogen van enkele ezels in de nabijgelegen wei.Nijverdal (64)

Na de lunch werd de route door het prachtige landschap vervolgt en kon iedereen nog volop genieten van het landschap en het droge weer. Rond 16:30 uur kwam de volledige groep weer aan bij het startpunt. Hier konden de Traxioten nog heerlijk nagenieten en praten op een overdekt terras. Je zult het geloven of niet, maar vijf minuten nadat wij heerlijk onder dit afdak zaten begon het te regenen. Dat is noemen wij een goede planning.

Moe en voldaan gingen de Traxioten en de aanhangers tegen de avond weer naar huis of zochten zij hun overnachtingsplaatsen in de nabije omgeving weer op.

Organisatie: Jenny Veldhuizen

Foto_PaginaFilm_paginaVerslagMenu_PageNaar boven