Selecteer een pagina

10e, Kerkrade

De 10e Traxiotendag Kerkrade-Heerlen-Kerkrade. 29 september 2007.

Om 8.30 streken de eerste Traxioten al neer bij het vertrekpunt van onze 10e rit. Eigenlijk was het de bedoeling om vanaf 9.30 tot 10.30 te verzamelen. Door de afstanden die sommigen moesten reizen om deze tocht weer mee te maken moesten zij van ver komen. Geholpen door het filevrij verlopen ritje naar Kerkrade én té ruim inschatten van de reistijd was de aankomsttijd dus zo vroeg. Toch werden zij al gastvrij onthaald en bleef er daardoor veel ruimte voor gezellige gesprekjes.

De koffie was al klaar. Aangevuld met de, onvermijdelijke, Limburgse vlaai kon men de andere Traxioten één voor een zien arriveren.

De wethouder WMO van de gemeente Kerkrade kwam zich zelf overtuigen van de sfeer van ons groepje. Later hoorde ik van hem hoe blij verrast hij was over de positiviteit die ons groepje uitstraalt.

Om half elf was vrijwel iedereen aanwezig. Slechts twee leden, die hadden aangegeven dat ze wél zouden komen, waren niet aanwezig. Na een wachttijd van een klein half uurtje zijn zij opgebeld en bleek dat zij niet zouden komen! (In het vervolg s.v.p. tijdig afmelden).

pag_02_16_02

De Tocht.

Daar deze rit, inmiddels de 10e, in het teken stond van Permobil (die begin dit jaar van Helmond naar Kerkrade en Heerlen verhuisden) verliep de rit vanuit het pand in Kerkrade naar het Permobil-kantoor te Heerlen en visa versa.

Slechts een klein stukje moeste we langs verkeerswegen rijden waarna onze route via veldwegen vervolgd kon worden. Hier en daar was er, door de vele regenbuien in de voorgaande dagen, veel modder!! Natuurlijk voor de Traxen geen enkel probleem. Enkele berijders doe je er zelfs een groot plezier mee.

De begeleiders hadden er meer moeite mee. Het viel niet mee om zonder natte enkels die modderplassen achter te laten. Overigens noemt de lokale bevolking dat pad het “Pausen-pad”. Volgens de geschiedenis heeft ooit Paus Leo IX (de enige Nederlandse Paus) dit pad ooit begaan.

In Welten, een wijk in Heerlen, werd gepauzeerd bij Permobil Europe B.V. We werden verwelkomd door Ralf Maes. Verder kon men genieten van broodjes, cake, koffie, thee e.d.

Ralf had, extra voor deze gelegenheid, de zgn. SUPER-TRAX uit Zweden laten komen. Dat was een Trax met héél véél vermogen en met SUPER-brede banden. Als die ooit in productie gaat wil ik er meteen een hebben hoewel ik bang ben dat onze wethouder van WMO zich nóg sneller achter de termen “goedkoop en adequaat” zal verbergen. Eerlijk gezegd kan ik het hem dán niet eens kwalijk nemen!!!

Verder sprak ons de kersverse wethouder van cultuur van de gemeente Heerlen nog op een leuke en hartelijke wijze toe.

pag_02_16_01

Daarna stond de weg terug naar Kerkrade nog voor ons. Helaas begon het ook vanaf dat moment te regenen. De regen kon echter geen roet meer in het eten gooien want de gezelligheid zat er al goed in. Halverwege de terugreis naar Kerkrade ben ik nog met enkele moedige Traxioten het Imstenraderbos in gedoken waar de unieke mogelijkheden van de Trax weer werden bewezen. Steile hellingen en ruwe paden, de Trax slikt (bijna) alles. De overige Traxioten namen een alternatieve route die ons uiteindelijk weer samen bracht.

 

Nadat we daarna nog 1 kilometer door een industrieterrein moesten rijden, waren we weer terug bij Permobil Kerkrade, het vertrekpunt. Daar stond de warme koffie al klaar. Even later werden er nog broodjes met warme worstjes geserveerd. Op zo’n moment besef je pas hoe koud die regen was en hoe lekker dan zo’n warm broodje en koffie is. Verder dank ik, mede namens Anne Marie, iedereen die ook deze Traxiotendag weer tot een succes maakten.

Ik hoop dat het Michèle lukt om ook de 11e Traxiotendag weer tot een succes te maken, hoewel ik daar geen twijfels over heb!!!

Tot onze volgende wandeling,

Organisatie: Anne Marie Fischer & Hein Pelzer

Foto_PaginaFilm_paginaVerslagMenu_PageNaar boven