Selecteer een pagina

5e, Oostvoorne

Traxdag Oostvoorne / Hellevoetsluis. 4 juni 2005.

De ochtend van 4 juni 2005 begon druilerig, veel wind en regen, dat voorspelde weinig goeds voor die dag. Gelukkig kwam Jos mij opvrolijken om 8.00 uur, hij had zijn klussenbus aangepast voor het vervoer van mijn Trax.

We vertrokken rond 8.30 uur richting Oostvoorne terwijl de regen tegen de voorruit kletterde.

Permobil en Hein waren reeds bezig met uitladen van hun Traxen, en de regen had Oostvoorne gelukkig nog niet bereikt. Langzaam maar zeker ‘druppelden’ de andere Traxioten binnen. Een aantal was onderweg op een wegomleiding gestuit waardoor we pas om 10.15 uur kompleet waren.

pag_02_12_01

Een aantal nieuwe Traxioten maakten kennis met de reeds bestaande “harde kern”. Ook had ik, doordat er een aantal afvallers waren, een niet Traxiootje uitgenodigd om mee te rijden. Dit meisje van 8 jaar kon toen nog niet bevroeden dat ze de dag van haar leven zou gaan krijgen. Met haar Permobil Koala reed zij als aan een touwtje achter mij aan.

Omdat ik bij het Zuidhollands Landschap een sleutel geregeld had van een hek dat toegang verschaft tot de duinen, reden we na 150meter over het asfalt getoerd te hebben, reeds de duinen in.

Alle remmen gingen los bij de Traxioten. Binnen enkele seconden was ik de helft van de groep al kwijt. Als jonge honden schoten ze her en der door het struikgewas en het eerste zandduin was al genomen voordat de laatste begeleider door het hek was. Een gezellige tocht volgde. Hier en daar werd even gewacht op de begeleiders en geheel volgens het tijdsschema kwamen we rond 12.00 uur weer bij het beginpunt aan.

De meeste begeleiders gingen hiervandaan weer terug naar de auto en de Traxioten konden nog even naar het strand. Hoewel het geen Limburgs heuvellandschap is, reed toch bijna iedereen op het einde van de tocht met de accu-indicatiemeter in het rood.pag_02_12_02

Toen we rond 14.00 uur in Hellevoetsluis aan boord konden van De Zeeland werden we opgewacht door een shantykoor dat een aantal van hun shanties ten gehore bracht om ons te begroeten. We werden door de eigenaresse en het overige personeel hartelijk verwelkomt.

Na de koffie met gebak kregen we sandwiches met soep, die heerlijk was. Iedereen ging na de maaltijd het schip verkennen waardoor het op het voordek al gauw een drukte van jewelste was. Jammer dat we, i.v.m. de harde wind, niet het Haringvliet op konden, maar de gezelligheid was er niet minder om.

Van de eigenaresse (Jelleke vd Staaij) mocht ik iedereen die aan boord was een gratis “Zondag zeiltocht” aanbieden en ik hoop dat we dat dan een keer met z’n allen kunnen doen op een latere datum als het schip helemaal klaar is (zie de Traxiotendag in Hellevoetsluis). We hebben daar zeker nog contact over.

Rond 19.00 uur was ik weer thuis, heel moe maar voldaan. Al mijn voorbereidingen waren niet voor niets geweest en iedereen had het naar zijn/haar zin gehad.

Ik dank iedereen voor de complimenten en de cadeautjes. Tevens hoop ik jullie weer snel te zien bij onze volgende Traxdag.

Tot onze volgende wandeling, tot (s)Trax

Organisatie: Wouter J. Roelofsen

Foto_PaginaFilm_paginaVerslagMenu_PageNaar boven