Selecteer een pagina

17e, Amsterdam

Traxiotenrit Amsterdam, 28-05-2011, Mokum.

Eindelijk is het dan zover de Traxiotendag is aangebroken , na grondig onderzoek van; route, drankje doen, hapje doen, wc bezoek enz enz hebben we dan de route voor elkaar.

pag_02_27_01

Gelukkig hebben Gert en Linda voor ons geregeld dat er geparkeerd kan worden op de Marine kazerne zodat dit probleem ook mooi is opgelost, het begin punt is Star Ferry in het muziek gebouw van Amsterdam, hier doen we een bakkie koffie of thee met gebak en krijgt iedereen zijn inburgering cursus “Amsterdam” aangeboden.

Als de rit begint gaan we via de zijkant van het Centraal Station naar de Nieuw markt hier is elke Zaterdag een biologische markt en vandaag ook een bijeenkomst van chinesen die reclame maken voor hun manier van leven, sommige zitten al keurig in trance op een rijtje te wachten voor een mooie foto, na een rondje markt gaan we naar de chinese buurt waar wij een attractie zijn met al die rolstoelen achter elkaar, voor de mensen die nog goed ter been zijn is er een momentje om even in de Tempel te kijken daarna gaan we door naar het Oude kerkplein waar de begin route is van de walletjes (de rosse buurt van Amsterdam) waar alle dames van lichte zeden hun waren tentoonstellen, een mooie tocht tussen schaars geklede vrouwen en mooie gebouwen.

Op naar Waterlooplein waar ook een dagelijkse markt is hier kan je zowel nieuwe als tweedehands spulletjes kopen. Hier gaan we even een stop maken bij de plee in het Gemeentehuis waar we ervoor zorgen dat de deur niet op slot gaat want dat kost weer een muntje, daarna even pauze bij de patatkraam.

pag_02_27_02

Iedereen een patatje met een drankje (met dank aan de moeder van Jaap), omdat er te veel patat was klaar gemaakt konden we ook nog iemand die voorbij kwam gelukkig kunnen maken en was de goede daad voor vandaag ook weer vervult, na een uurtje pauze zodat iedereen even op eigen gelegenheid over de markt kon of in de buurt kijken gaan we op weg naar de Dam waar ook het Paleis staat. Hier is het altijd druk met straatartiesten en er was vandaag ook een beach voetbal toernooi. Dit was voor ons ook een mooie plek voor een groepsfoto. (de Traxioten werden ook veelvuldig op de digitale plaat vastgelegd door de vele toeristen).

Via de Nieuwezijdesevoorburgwal gaan we naar de V&D voor een lekkere maaltijd en na bespreking van de leuke dag .Grote file in de V&D omdat er maar één rolstoel per keer naar boven kan maar aangekomen hebben we een mooie zaal voor ons alleen (na de grote verbouwing hahah). Het menu bestaat uit zalm of biefstuk met aardappelen en groente.

Het was een gezellige dag en we willen jullie dan ook bedanken voor de positieve reacties die we hebben ontvangen. We zien jullie snel weer bij de volgende Traxdag.

 

Groetjes,

 pag_02_27_03

De leukste opmerking in Amsterdam: “Waar kunnen we die karretjes huren om de stad te bezichtigen!!!

 

Organisatie: Jaap & Ingrid Smit

Foto_PaginaFilm_paginaVerslagMenu_PageNaar boven