Selecteer een pagina

Het verhaal van Alexander Reinhard

Beste lezer,

pag_01_03_arIk ben Alexander Reinhard en ben getrouwd met Annemieke Limonard, ik heb sinds 1987 aangetoond MS, achteraf gezien natuurlijk al veel langer.

Mijn werkzame leven heeft zich deels als leraar economische vakken, directeur van een avond HEAO, directeur P&O bij een software huis en als adviseur commerciële dienst verlening afgespeeld.

Nadat is als gevolg van mijn handicap eigenlijk afgekeurd had moeten zijn heb ik met een oud collega en met Annemiek nog 4 jaar een eigen adviesbureau gehad en toen dat niet meer ging hebben Annemieke en ik nog een paar jaar woondecoratie uit de Scandinavische landen geïmporteerd.

Sinds 1996 ben ik dan eindelijk echt buiten spel, d.w.z. dat Annemieke en ik toen zijn begonnen aan langere reizen naar het noorden. Zomers soms drie maanden en in de winter een week of acht naar de sneeuw. Eigenlijk hadden we dit onder andere omstandigheden willen gaan doen wanneer we zestig waren. Door mijn ziekte zijn we dus eerder aan deze fase begonnen.

Met een zak vol pluimen voor Annemieke die steeds meer alle reistaken, zoals rijden, de caravan, enz, enz zelf moet doen. Ik ben dan ook vreselijk trots op haar.

pag_01_03_ar1

Eerst met een handbewogen stoel en een scootmobiel (vooral deze laatste was gewoon waardeloos). Toen ik op de Support beurs in 1999 een zeer aparte rolstoel zag op de stand van Permobil moest ik uiteraard gelijk het naadje van de kous weten. Ook omdat hij er niet zo ziek maken als alle andere stoelen uitzag. Ik was an het verhaal van de toenmalige directeur van Permobil zo enthousiast, dat ik de dag erna om 9 uur ‘s-morgens al actie ondernam. Welzorg was mij nog het e.e.a. schuldig, en binnen een week had ik al proef gereden en wist Welzorg al dat de Trax leasebaar was en hadden zij de gemeente al overtuigd. Omdat ik die zomer al wilde rijden en omdat wij toch al naar Zweden zouden gaan heb ik voorgesteld de Trax zelf maar in Zweden te gaan ophalen. Een plan dat misschien niet door iedereen werd omarmd, maar wel gerealiseerd. Zo kon ik op 17 juli, minder dan twee maanden na de eerste kennismaking op de beurs, mijn Trax in Timra ophalen. Uiteraard kregen we ook een rondleiding door de fabriek, zowel in Timra als in een Trax productie bedrijf op het eiland Alno voor de Zweedse kust tegenover Sundsval.

Zo gingen wij, voorzien van o.a. winter- én zomerbanden én allerlei promotiemateriaal, onze vakantie verder vieren. De Trax vestigde gelijk allerlei records: eerste Nederlandse Trax, enige Trax ooit door de berijder opgehaald op de fabriek, eerste Trax die over de hoogste meest noordelijke golfbaan van Europa croste. Waarschijnlijk ook de eerste Trax die in het lappen museum van Jokkmok heeft rondgereden en nog veel andere waarschijnlijk reeds achterhaalde records.

De eerlijkheid gebied ook te zeggen dat ik denk ik bijna alles stuk gehad het aan deze Trax wat stuk kon gaan. Software, stuurmotor, chassis, draaiplateau, kap, lagers, hoog/laag, basis verlengen systeem en wat ik alweer vergeten ben.

Twee dingen die je niet moet vergeten zijn: is er wat kapot dan jaagt Permobil achter je aan tot het weer is gerepareerd, je hebt dan geen moment rust. Ze schuwen geen enkel middel, Volvo, vliegtuig, lijnbus, post en koeriers. Want rijden zal ie en het motto van Permobil, Wheels of Freedom, maakt de Trax volledig waar.

Ik heb er mee in de sneeuw gereden, op hellingen tot circa 20%, ik heb er mee aan de Barendszee en op de Russische grens gestaan, mee door Helsinki gecrost en door Kirkenes gereden. In de bossen van Zweden heb ik, samen met mijn Trax, zelfs beren van nabij gezien. Hij is dan overigens te langzaam om te vluchten. De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik, waar ik er vaak mee naar toe wilde, ook Annemieke wel eens wanhopig maakte. (een uitspraak die Annemiek regelmatig laat horen, “Als je dát doet ga ik Apeldoorn bellen!“)

Inmiddels ben ik sinds 2010 bezig aan mijn 3de Trax. Ik rijdt er per jaar ongeveer 2000 of meer kilometers mee en ik zou de Trax niet willen missen. De Traxiotendagen verdienen dan ook een compliment, ze zijn precies waar een Trax voor is.pag_01_03_ar2

Alexander…..

Menu_Page     Top_Page